Mare Liberum 1609-2009

Hugo de Groot

Han var ett underbarn, en intellektuell, en renässansman, som skulle bli en berömd filosof. Hugo de Groot hette han, men han är internationellt känd som Grotius. 1609 skrev han Mare Liberum, om rätten till fri tillgång till haven och fri handel. Ett stämningsfullt arbete i piraternas och buccaneers tid. Det gjorde honom till slut odödlig. Hugo de Groot's Mare Liberum-publikation låg till grund för internationell havsrätt.

hugo

Nu, 400 hundra år senare, firar Haag det faktum att Hugo de Groot skrev sitt verk i Haag, då en by, idag den internationella staden för fred och rättvisa och hem för många stora institut för internationell rättsvetenskap.

Från 16 september till 11 december 2009 kommer olika institut att fokusera på hans liv och hans arv av idéer. Detta görs via scenspel, historiska retrospektiv, föreläsningar, bildkonst etc. För mer information, se programmet.

Mer om Digital Media.

Letar du efter en golvläggare målare eller målerifirma som även sysslar med golvslipning?

Vi på Trägolv Stockholm & design hjälper dig med golvläggning i Stockholm. Våra golvläggare har en lång erfarenhet inom branschen och värdesätter samt delar samma vision som oss att vi bara ska ha hundra procent nöjda kunder. Vi arbetar mot det gemensamma målet att kvaliteten på det utförda arbetet ska vara på topp! Detta är något extremt viktigt för er som kund att det är så. Eftersom golvet i hemmet eller i källaren som är en extremt utsatt del i våra hem, vi går på källargolvet och vi ställer tunga prylar vi inte använder på olika typer av källargolv. Det sista man vill är att ha ett golv nere i källaren som inte håller. Det är en omständig process att lägga om källargolven då det ligger en bit ner samt så är det ofta väldigt mycket att göra vid sådana typer av dräneringsjobb. Då det i många fall är förenat med fukt, så dränera är mer en regel än undantag. Detta är något som man om man nu gör sällan än ofta. Det samma gäller detsamma när det kommer till plattsättare.

Vi på Golvslipning & Plattsättare i Stockholm & design har tagit fram en arbetsprocess som har visat sig varit väldigt omtyckt av våra kunder. Våra plattsättare bjuder alltid på ett kostnadsfritt första besök helt utan villkor. Här får ni chansen och beskriva vad ni vill ha i detalj. Plattsättarna svarar även på alla era frågor som ni har gällande golvläggning. Så att ni känner att ni är fullt insatta hur arbetet kommer gå till. Vi lämnar också en offert på arbetet till er som är i fastpris som målare samt plattsättare. En målare kan även uttrycka sin konst via inramade tavlor som med andra ord ramas in det vi säga att man utför en inramning. Ramar samt inramning är en mycket ädel och vacker sak att göra speciellt om det har ett syfte. Det vi säga konst inramning är mycket problematiskt då det finns så många hantverkare som är oseriösa därför har vi flätat ihop oss med Plattsättare som är seriösa. Ramar ska behandlas med kärlek därför är detta viktigt för oss.

Så ni kan känna er trygga med att inga oväntade överraskningar kan dyka upp. Detta är något som alla våra kunder uppskattar otroligt mycket, eftersom man som kund känner sig extremt trygg. Kommunikationen ska vara rak och okomplicerat. Vid nästa steg skickar vi ut en projektledare till er som gör en förbesiktning på ytan där golvläggarna ska lägga om golvet på. Ni går också igenom alla detaljer alla våra återigen för att ingenting ska glömmas bort. Projektledaren kommer vara fullt ansvarig under hela arbetsprocessen, från att arbetet startar tills arbetet är klart. Så ni kommunicerar alltid med en o samma person, som även har full koll på alla detaljer. Skulle det vara så att ni inte har full koll eller inte riktig vet vad ni vill ha. Så står vi alltid till tjänst med att dela med oss av vår expertis och hjälper er mer än gärna med tips och råd kring material, färg och design på golvet. Våra golvläggare har som sagt utfört hundratals arbeten och besitter en kunskapsbank och vet vad som är kvalitativt samt vad som blir fint. Så tveka inte att fråga om hjälp gällande din golvslipning om så behövs. Vi har märkt av att vid badrumsrenoveringar det vi säga när vi renoverar ett badrum att problematiken till när det kommer till golvet inne i badrummet ställer till det.

När golvläggarna samt golvsliparna i Stockholm är färdiga med uppdraget, träffar ni projektledaren och gör en slutbesiktning. Den här delen av processen är slut fasen och är extremt viktig för oss. Här kommer vi gå igenom slutresultatet på detaljnivå. Den bästa kvalitetsstämpel vi kan få är att ni är nöjda till hundra procent. Våra målare har idag 4,9 av 5 poäng på reco.se med hundratals omdömen lämnade. Vi är otroligt stolta över den feedbacken vi har fått och har inga planer på att lägga oss på latsidan. Vi har tre år i rad blivit utsedda till "REKOMMENDERAT FÖRETAG VERKSAMMA INOM GOLVSLIPNING SAMT MÅLERI PÅ RECO.SE”. Detsamma gäller uppdrag inom badrumsrenovering.

Vi har självklart siktet på att få denna utmärkelse en fjärde gång dvs Sveriges främsta inom badrumsrenovering. Det är en titel många vill åt med att lära sig hemligheterna bakom en lyckad badrumsrenovering är inte något alla klarar av. Med de sagt så lämnar vi aldrig ett uppdrag förens kunden är helt nöjd. Där vi vet att ni bara har gott att säga om oss till era nära o kära eller på reco.se. Så tveka inte en sekund på att kontakta oss och låt oss bjuda er på ett första besök helt kostnadsfritt och konsultera er inom ert  uppdrag i egenskap som golvläggare. Vi åtar oss alla arbeten, det finns inget arbete som är för stort eller för litet. Våra kunder är allt från privatpersoner, landsting, kommuner, företag, villaägare, lägenhetsinnehavare och fastighetsägare. Vi prioriterar alla kunder lika mycket och utlovar alltid hög service till alla!

Så kan du finansiera studier i språk- och litteraturvetenskap

Språk- och litteratur är två ämnen som fascinerar. Den som är besjälad av språk och litteratur har goda möjligheter att omsätta det intresset i praktisk yrkesverksamhet. Det finns många utbildningar inom språk och litteratur i Sverige och utomlands som lägger en god grund för en framtida yrkeskarriär kopplat till språk och litteratur. I den här artikeln redogör vi för hur du kan finansiera dina studier i dessa två ämnen.

Människor samspelar varandra genom språket. Språket utgör på något sätt fundamentet i samhället och utgör en förutsättning för att människor ska kunna kommunicera med varandra, driva samhället framåt och lösa ut problem och konflikter. Men språket är också fantasieggande och målande, genom att uttrycka sig på ett visst sätt kan man beröra människor på djupet. Språket är således lika viktigt för den som arbetar som författare som den som skriver villkor i ett avtal om privatlån eller blancolån på en bank, men på skilda sätt. I det första fallet ska språket vara beskrivande och eggande, i det sistnämnda fallet ska det vara klart och tydligt så det ska vara enkelt att jämför lån. I båda fallen har språket dock en avgörande betydelse. Med detta sagt så är det tydligt att det finns stora möjligheter att arbeta med språk- och litteratur för den som är intresserad av det.

Utbildningsvägar för den som är intresserad av litteratur och språk

I Sverige finns det många utbildningar som berör ämnesområdena litteratur och språk. Litteraturvetenskap är en stor utbildning inom den disciplinen. Litteraturvetenskap är ett ämne där man studerar böcker, dikter, noveller och andra skrifter i syfte att analysera de stilistiska metoderna och språket samt hur texterna uppfattas över tid. Det är möjligt att ta billiga lån för att läsa litteraturvetenskap, CSN-lånet är exempelvis räntefritt. Men det finns även andra billiga lån som man kan ta för att studera, det går givetvis att ta privatlån och blancolån även om det är lite mer ovanligt. Jämför lån innan du bestämmer dig, det är särskilt viktigt för dig som student att låna pengar till lägst ränta. En annan utbildning som handlar om språk, men som är mer praktiskt inriktad är journalistprogrammet. En journalist arbetar på radio, tv eller tidningar och kan antingen rapportera om nöje, sport eller nyheter. En del journalister arbetar med upplysande journalistik, exempelvis om hur du som privatperson kan låna pengar lägst ränta och hitta det billigaste privatlånet.

Lönar det sig att ta lån för att finansiera studier i språk och litteratur?

En viktig fråga att ställa sig som privatperson är om man har ett behov av att låna och om man har möjligheten att låna. Den som vill studera språkvetenskap, litteraturvetenskap eller journalistprogrammet vill veta om det är värt att ta billiga lån för att finansiera sitt uppehälle under studietiden. Även billiga lån behöver betalas tillbaka och det är därför viktigt att man gör en bedömning om det lönar sig på lång sikt. SACO som är fackförbundet för alla akademiker har utrett i vilken mån det lönar sig att studera jämfört med att inte studera, ur privatekonomisk synpunkt. Det lönar sig att studera till journalist, den genomsnittliga livslönen för en journalist är 15,7 miljoner. Jämför lån om du vill studera till journalist för att beräkna om du har möjligheten att betala tillbaka lånet du har tagit med hänsyn till din förväntade livsinkomst.  Det viktiga är att man alltid har utgångspunkten att låna pengar lägst ränta när man letar efter billiga lån, oavsett om det rör sig om privatlån, blancolån eller någon annan lånetyp. En rekommendation är därför att du alltid jämför lån i syfte att hitta det billigaste privatlånet. Om du har för många lån kan du överväga att samla lån & krediter för att få ner dina räntekostnader. Även om du väljer ett lån som för tillfället är det billigaste privatlånet, så kan det över tid dyka upp andra lån med lägre ränta som är mer fördelaktiga för din plånbok.

Gör upp en plan för återbetalning av dina lån för studier

När du väl har studerat klart är det dags att göra upp en plan för hur du ska betala av dina lån. Det förekommer att studenter utöver studielånet även har andra lån som den behöver betala av under studietiden. En bra metod för att betala av spridda lån är att samla lån & krediter. Med samla lån & krediter avses att man hör av sig till en kreditgivare och frågar om det är möjligt att slå ihop flera olika små lån till ett större lån. Genom att samla lån & krediter kan du få bättre lånevillkor med avseende på ränta och amortering jämfört med om du har separata lån i flera olika banker. Om du behöver ta nya lån efter studietiden för att exempelvis köpa möbler till din nya lägenhet så bör du anstränga dig för att hitta det billigaste privatlånet, då du gynnas av att låna pengar till lägst ränta.